Maandag… ik krijg een appje van mijn vriendin. “Von het klinkt erg druk, neem je wel voldoende ontspanning?” Ik denk er even over na. 

En lees wat ik haar heb ge-appt. Ja ik heb alleen maar geschreven wat ik heb gedáán de afgelopen week en niet wat ik niet heb gedaan of gelaten. Ik was zo vol van die gave dingen… gericht op harde resultaten.

Ik ben belangrijk, dus druk

Tegelijkertijd besef ik ook dat ik in een soort valkuil ben getrapt, zo van “als je druk bent, ben je belangrijk”. Dus benadrukte ik vooral wat ik allemaal had gedaan en vergat ik onbewust te vertellen over hoe ik heb genoten en wat ik allemaal had gedaan als ik niet aan het werk was.

Ik heb een spontane vrije dag ingelast op woensdag omdat ik voelde dat ik gewoon moe was na een paar dagen Nederland. Op vrijdag ben ik vroeger gestopt om samen met mijn lief weg te gaan. Zaterdag middag en zondag waren super relaxed buiten in de tuin en in het park. Maar dat noemde ik allemaal niet. Nee, want ik was eh… belangrijk ?

 

Hoe zit dat bij jou?
Herken je dat? Of misschien helemaal niet? Ga er eens op letten met deze tips, want het zet zoveel in gang.

Doordat je “druk” bent, voel jij je ook druk en gehaast. Dus zelfs als jij je werk leuk vindt of dat waar je mee bezig bent: genieten is er minder bij want… ja haast. Je focust niet meer op het genieten maar op het doen, het voor elkaar krijgen.

 

Tips om beter snel minder drukte te ervaren

  1. Zodra je voelt dat je haast hebt / druk bent, vraag je eens af: “Waar ben ik mee bezig?” Ben ik druk met druk zijn of ben ik aan het genieten van wat ik doe?
  2. Als je nog niet aan het genieten bent, dan richt jij je vast op het concrete resultaat: wat moet er af, wat moet er staan? Hoeveel mensen moeten er inschrijven/mee doen. Vraag je in plaats daarvan af: hoe voel ik me als ik dat resultaat heb? Hé lekker hè? Voldaan, trots… voel jij je al beter?
  3. Stap in dat gevoel. Okay en als je net als ik niks met deze zin kan: doe dan alsof jij je al zo voelt. Zie het voor je, lach en wees gewoon even bewust van wat er dan anders is dan nu…

Het verschil voor mij zit ‘m in: bezig zijn met het daar (hard resultaat) en het nu (hey ik ben iets leuks aan het doen) om je straks lekker te voelen.

Want als je geen druk voelt, dan ben je lekker bezig

 

Wil je 3 tips ontvangen zodat jij meer kunt genieten? Vraag dan een power sessie aan met mij en ik geef jou graag persoonlijk advies. Mail me voor een afspraak.

 

Online-life-coach-Online-life-coaching-Life-coaching-online1

Yvonne Dam is een online life coach en loopbaancoach. Zij helpt drukke, ambitieuze mensen van het gevoel van “altijd moeten” naar “alles kunnen” door te kiezen voor jezelf. Met als resultaat meer genieten van je leven en je werk. Wil jij inspiratie ontvangen om ook meer te kunnen genieten? Meld je hier aan.

 

 

 

 

Yvonne Dam is a performance coach for people who have too little time and crave to take their business to the next level. Through her programs, and VIP coaching, she’s here to help you grow your business further — while making it all feel like a breeze. Getting you to drastically reduce your working hours.      And when she’s not coaching, you can find her indulging in beach walks, and a sparkly glass of champagne.  Stop working 24/7, bring back the fun & ease in your business and get ready for that next level.                                                          Subscribe to our newsletter for weekly inspiration

Write a comment