Ik lag met mijn ogen dicht te genieten in de zon. Er was geen wolkje aan de lucht, een zacht briesje hield het aangenaam.

Doe minder en bereik meer

De stilte werd zo nu en dan alleen verbroken door een kreet van een zeemeeuw. Heerlijk genieten van de zomer aan zee.
 

Lekker aan het werk na de vakantie

Vakantie, ik kan er geen genoeg van krijgen. Heerlijk lekker rustig aan doen en letterlijk geen wolkje aan de lucht. Dat gevoel hè? Die zorgeloosheid, de rust en ontspannenheid, dat maakt vakantie zo zalig.

Zelfs als je niet weg bent, maar wel zo’n heerlijke relax dag hebt, dan kan je het al ervaren. Ontspannen en opladen. Zo ontzettend lekker, en nodig.

“Zelfs een telefoon moet de batterij opladen om goed te kunnen functioneren. Jij ook.”

Want je bent altijd in de weer. Druk met je werk, en alles wat daarbij komt kijken. We gaan maar door. Om te zorgen dat je beter met die druk om kunt gaan is het van belang om echt te bij te tanken, door regelmatig te ontspannen.

Maar nu is je vakantie voorbij. Dus hoe doe je dat nou, als de drukte weer in volle gang is?

Houd je vakantie gevoel langer vast

De key tot veel kunnen geven op je werk: veel energie, veel input en (veel) uur is: zorgen dat jij voldoende hebt om te geven. Dat lukt jou, wanneer jij regelmatig oplaadt. Want alleen als jij je goed voelt, en opgeladen bent, heb je voldoende energie om te delen.

 

Jezelf opladen doe je zo:

Ga regelmatig ontspannen

Dat kan een vakantie zijn, een weekendje weg of een dagje sauna. Even niet met werk bezig zijn en wel ontspannen. Misschien heb jij op dit moment niet de financiën voor een vakantie of weekendje weg? Wat dacht je van een weekendje leeg? Lekker thuis zijn, zonder afspraken, en geen geplande bezoekjes of moeten schoonmaken. Heerlijk opladen in je eigen omgeving.

”Een weekend leeg: niets in de agenda, niets moet en alles kan!”

online-life-coaching-do-less-in-more-time

Plan korte pauzes in

Zorg dat je regelmatig pauzes neemt als je aan het werk bent. Werk in principe niet langer dan 60 tot 90 minuten achter elkaar, en neem dan zeker 5 minuten pauze. Werk je vaak kortere perioden aan een stuk? Neem dan sneller een pauze, en maak deze korter. Sta op van je bureau, wandel even naar een ander kantoor en je komt terug met een vers perspectief.

Doe of plan leuke activiteiten in

Wat een vakantie deels zo leuk maakt, is dat je bijna de hele dag bezig bent met activiteiten die je leuk vindt. Of je nu een boek leest, een berg beklimt of Thais leert koken, jij geniet ervan. Blijf leuke dingen doen, ook al ben je weer thuis.

Maak een lijst van activiteiten waar jij blij van wordt, die jou energie geven of volledig laten ontspannen. Plan vervolgens bewust een aantal van die activiteiten in je agenda in. Kom je nooit toe aan het lezen van je boek, terwijl je dat wel heel fijn vindt? Plan een paar lege uren in en houd die vrij in je agenda. Zorg dat je ruimte houdt voor die activiteiten die jou het vakantie gevoel geven.

Verbeter je work-life balans

Het allerbeste lukt het jou om je vakantie gevoel vast te houden wanneer je ook echt zorgt voor een verbeterde work-life balans. Werken op een manier die goed bij jou voelt. Niet langer blijven omdat je “nog even wat wilt afmaken”, maar op tijd naar huis. Niet ‘s avonds nog even je laptop openen {relation.firstName} om dat ene mailtje te beantwoorden (want we weten allemaal dat jij het niet bij dat ene mailtje houdt), maar gezellig met je partner bijpraten.

Na 2 weken weer volledig in de stress

 
Je work-life balans verbeteren en in acht houden, lukt de meeste mensen 1 tot 2 weken na hun vakantie. Dan is alles weer bij het oude en verzuchten we, dat “we al weer aan vakantie toe zijn”. Bij sommige is het zelfs minder dan 2 weken, en duurt het 2 dagen voordat de stress alweer heeft toegeslagen.

Doe het dit jaar anders! Zorg dat je blijvend je work-life balans verbetert. Dat kan op een eenvoudige en effectieve manier. Wil je weten hoe? Meld je dan hier aan voor de 50 tips voor het verbeteren van je work-life balans.

Liever samen met mij aan de slag voor meer resultaat en blijvend een vakantie gevoel? Minder doen en meer bereiken? Mail me voor een persoonlijk gesprek waarin je direct toepasbare tips ontvangt. <<JA>>

Amaze Yourself,

 

Yvonne

P.S. Ik start binnenkort met iets HEEL GAAFS! Echt zo mooi, daar wil je gewoon bij zijn. In een korte tijd een doorbraak realiseren, die je veel verder brengt: meer resultaat, meer succes en vooral meer lol. Kortom de ideale kans om nu écht CEO van jouw leven te worden. Stay TUNED!

Online Life Coach - Life Coach Online - Life Coaching Online _ Embrace Life Programma
Online Life Coach

Yvonne Dam is een online life coach. Zij helpt succesvolle, ambitieuze mensen aan meer resultaat. Door focus aan te brengen helpt zij je van het gevoel van “altijd moeten” naar “alles kunnen”.  Met als gevolg meer genieten van je leven én je werk. Wil jij direct ervaren hoe je dat doet? Creeer vandaag nog meer ruimte, begin met het verbeteren van je work-life balance. Download <<hier>> de 50 beste tips. 

 

Yvonne Dam is a performance coach for people who have too little time and crave to take their business to the next level. Through her programs, and VIP coaching, she’s here to help you grow your business further — while making it all feel like a breeze. Getting you to drastically reduce your working hours.      And when she’s not coaching, you can find her indulging in beach walks, and a sparkly glass of champagne.  Stop working 24/7, bring back the fun & ease in your business and get ready for that next level.                                                          Subscribe to our newsletter for weekly inspiration

Write a comment