Ik zie veel mensen om me heen die het goed voor elkaar hebben. Of zo lijkt het tot je beter kijkt. 

Dan zie je dat hun geloof in ‘ik ben niet goed genoeg’ ze in de weg staat.

Je hebt het goed voor elkaar en voelt je toch niet goed genoeg

Ik zit op de bank en blader door het blad GC. Zo’n fancy mannenblad vol mooie mensen en dure artikelen. Gedachteloos scan ik de pagina’s en mijn oog valt op mooie mannen. Succesvolle en sexy mannen, maar uit de headlines blijkt dat ze het niet makkelijk hebben (gehad).

Van alles hebben ze overwonnen: een gebroken hart, een verslaving, onzekerheid en geldzorgen. Ik kijk nog eens en denk: ‘goh dit zijn dus hele succesvolle mensen en dan toch nog al die problemen?’. Het verbaasd me.

Alleen eigenlijk ook weer niet. De laatste tijd heb ik gemerkt dat er heel veel mensen zijn, die het goed voor elkaar lijken te hebben. Maar bij nader inzicht klopt dat niet echt. ‘Ik ben niet goed genoeg zoals ik ben’ lijkt een mantra dat er voor zorgt dat ze zichzelf geen geluk gunnen.

Mensen die ergens werken waar ze succesvol zijn, maar daar bijna ziek worden van ellende. Mensen in een gelukkige relatie, zonder enige intimiteit. Mensen die het prettig hebben maar zo negatief zijn, dat je bedroefd wordt in hun buurt. En zo kan ik nog wel even door gaan.

Ik geloof dat iedereen goed is zoals hij is. Alleen zie ik veel mensen om me heen die bezig zijn met en voor anderen. Zo zeer dat ze zichzelf verliezen en niet meer zien hoe goed ze van zichzelf zijn. Dat is de reden dat ik Amaze Yourself ben begonnen: om mensen weer te laten zie wat voor mooi mens ze zijn.

geluk, coach, timemanagement, zelfvertrouwen, geluk, niet goed genoeg, gelukkig, zelfvertrouwen

Een eerste stap daarbij is prioriteiten stellen. Ik vraag mijn klanten: ‘Wat is er nou belangrijk in jou leven? Veel klanten moeten daar lang over nadenken. ‘En waar sta jij?’, vraag ik dan, als ik zie dat ze zichzelf vergeten of extra klein maken. Al mijn klanten, die hun prioriteiten inzichtelijk hebben gemaakt, willen daar graag mee aan de slag.

Alleen komt dan onvermijdelijk de opmerking: ‘Ja maar daar heb ik toch allemaal geen tijd voor?’. Daarom start ik nu met de online training ‘Win Tijd en Geniet Meer’. Deze gratis training helpt jou met het creëren van meer tijd en laat je zien welke stappen je kunt zetten in de richting van jouw ideale leven. Doe je mee?

Het kost je maar 10 minuten per dag en levert je extra tijd op en geeft je het ‘Embrace Life model’, waarmee jij stappen kunt zetten om je weer ‘helemaal goed te voelen zoals je bent’. We starten snel en de training duurt slechts 4 dagen, schrijf je nu hier in en Amaze Yourself!

Write a comment

Leaving too soon! Where to?

Get it done in less time using my Free Book... In five easy steps, I will teach you how to do more in less time and save at least 5 hours per week, all free!