Mijn klant heeft een achtergrond in de financiële sector. Ze heeft jaren bij een bank gewerkt en ook nu werkt ze daar nog. Nog wel. Want eindelijk, weet ze wat ze echt wil: een baan bij een NGO, en dan het liefst in Kenia.

 

Wat dan wel?

Al lange tijd wist ze: werken in een bank, is niet wat ik wil. Maar wat dan wel? Onze zoektocht begon. En hoewel haar doel duidelijk was: uitzoeken wat ik echt wil, was de weg ernaar toe alleen niet altijd zo eenvoudig. Daarom kwam ze bij mij.

 

Onderzoeken wat je echt wilt is niet vacatures scannen

Ze was zelf vooral bezig geweest met het scannen van vacatures. Dit vind ik niet leuk, dat ook niet. Maar wat dan wel? Als je echt wilt onderzoeken wat jij wilt, dan is dat niet het start punt. Je gaat namelijk onderzoeken: Wie ben ik? Waar ben ik nou goed in? Wat kan ik?

 

Wat werd vroeger altijd tegen jou gezegd?

Ook komt dan ineens naar boven, wat er vroeger altijd tegen je werd gezegd. Thuis of op school: “Doe niet zo druk, doe eens rustig” en “Zit je nou alweer te tekenen?”. Daar zit vaak een kern in, iets waar jij heel goed in bent. Zo ga je jouw talenten verder uitdiepen.

 

Wat vind jij belangrijk

Daarnaast kijk je ook naar de aspecten die jij belangrijk vindt in je werkomgeving. Dat gaat verder dan ‘op de fiets naar mijn werk kunnen’, daar betrek je ook jouw persoonlijke waarden bij. Want die zie ik als jouw (onbewuste) kompas, die geven richting.

Als je dat allemaal hebt uitgezocht, dan voel jij je vaak al heel veel beter. Je hebt een goed beeld van jouw waarde, dat wat jij komt brengen.

 

Voor wie kom jij waarde brengen?

En dan volgt het deel waar veel mensen –onterecht- beginnen: je gaat op zoek naar mogelijke banen. Niet door het scannen van vacatures, maar door een brainstorm sessies waarbij je jouw vaardigheden en interesses combineert. Wow! Dan gaat er een hele wereld voor je open… ineens kan je zoveel.

 

Life coaching online - Online life coach - Online life coaching - Hoe doe je dat als je niet weet wat je wilt

 

Het moment waarop je ’t weet

Totdat je ineens weet dit is het. Hier wil ik in verder. Voor veel mensen een mooi moment. Maar ik zie ook veel klanten die dan juist ongeduldig worden: want nu weet ik het – nu wil ik ook die baan. En dan kan de turbo aan.

 

Een op maat gemaakte strategie

Samen met mijn cliënte heb ik voor haar een persoonlijke strategie ontwikkeld: hoe kom ik van de financiële wereld, een bank naar een baan bij een NGO? Dit betekent niet alleen een branche wisseling, maar bij haar ook een verhuizing.

 

3 Traps-Raket naar werkgeluk

Om zeker te weten dat zij haar baan bemachtigd, hebben we een 3-traps raket strategie ontwikkeld:

1. Online netwerken via LinkedIn
2. Offline netwerken via bekenden en familie
3. Solliciteren op relevante functies

Vandaag heb ik haar geholpen door uit te reiken naar iemand uit mijn netwerk. Een NGO in Zuid-Afrika. Zij willen heel graag met haar in gesprek om haar te vertellen welke vaardigheden zij nodig heeft om aan de slag te kunnen bij een NGO. Mijn klant is super blij. Mooi dat ik vandaag weer heb kunnen bijdragen aan iemands werkgeluk. Hoe zit dat bij jou? Ben jij nog steeds happy at work?

 

Wil jij eens met mij van gedachten wisselen over hoe jij meer werkgeluk in jouw werk kunt hebben? Mail me vandaag nog en ontvang 3 persoonlijke tips, op maat gemaakt voor jou. 

 

Online-life-coach-Online-life-coaching-Life-coaching-online1

Yvonne Dam is een online life coach en loopbaancoach. Zij helpt drukke, ambitieuze mensen van het gevoel van “altijd moeten” naar “alles kunnen” door te kiezen voor jezelf. Met als resultaat meer genieten van je leven en je werk. Wil jij inspiratie ontvangen om ook meer te kunnen genieten? Meld je hier aan.

Yvonne Dam is a performance coach for people who have too little time and crave to take their business to the next level. Through her programs, and VIP coaching, she’s here to help you grow your business further — while making it all feel like a breeze. Getting you to drastically reduce your working hours.      And when she’s not coaching, you can find her indulging in beach walks, and a sparkly glass of champagne.  Stop working 24/7, bring back the fun & ease in your business and get ready for that next level.                                                          Subscribe to our newsletter for weekly inspiration

Write a comment