Ken je dat gevoel dat je altijd heel veel moet? Dat het gewoon ongelooflijk druk is in je leven. Je hebt een mooi leven..

Een fijn gezin, mooie vrienden en je doet leuke dingen. Alleen niet zo vaak als jij zou willen. Want af en toe wat minder moeten zou best welkom zijn.

Af en toe wat minder met werk of ondernemen ook. Maar dat is verdraaid lastig!

Ik herken het als geen ander

Ik heb jarenlang in de corporate wereld gewerkt. Gave baan, leuke collega’s maar wel druk. Veel reizen, veel verantwoordelijkheid en meer dan genoeg te doen. En dat niet alleen op het werk natuurlijk. Ook buiten werk deed ik veel. Ik had eigenlijk altijd het gevoel dat ik iemand tekort deed. Achteraf gezien vooral mijzelf.

Ik voelde geen balans in mijn leven en dat wilde ik anders. Ik wilde wel balans.

Zo kocht ik ook al die boeken over meer genieten. En dan werd ik weer boos op mezelf omdat ik nooit tijd nam om te lezen.

 

Dan werd het weer: “Ik moet dat boek nog lezen, want dan lukt het wel”.

 

Online life coach - Life coaching online - Online life coaching - van altijd moeten naar alles kunnen

 

De knop om

Bij mij kwam de ommekeer toen ik meer voor mezelf ging kiezen. Toen ik onder ogen durfde te zien, wat het was dat ik echt wilde doen. Dus hoe leuk een feestje ook was, als ik geen zin had “nee” zeggen. Makkelijker was “ja” zeggen tegen de dingen die ik echt leuk vond. Maar je dan realiseren dat ik dan niet ook nog dat andere er naast hoefde te doen. Dat het erger is om jezelf tekort te doen dan een ander. En dat je daarom ook gewoon mag zeggen dat je niet kunt, niet nu. Of dat jij het niet doet, maar dat iemand anders die je kent het wel kan doen.

Want als je constant jouw eigen verlangens en wensen opzij zet, dan hol jij jezelf uit. Dan wordt je gestressed of ongelukkig of wat er voor jou ook maar op volgt. In ieder geval niet de happy camper die je kunt en waarschijnlijk wilt zijn.

Voor mij werkte het als een jekko. Toen ik begon met kiezen voor mezelf: ja zeggen tegen de dingen die ik echt graag wilde, veranderde mijn leven. Ik deed dit op werk en buiten werk. En het resultaat was dat ik meer tijd had, meer geld en vooral veel vrijheid. Iedere dag genoot en geniet ik meer van mijn leven: ik heb het gevoel dat ik alles kan.

 

Een aantal tips

Heb jij het gevoel dat je van alles moet in je leven en wil je dat omdraaien? Wil jij meer balans in je leven en wil jij ook “altijd moeten” omdraaien in “alles kunnen”? Dan deel ik hierbij een aantal tips met jou:

  1. Bepaal de dingen die voor jou het belangrijkst zijn in je leven en in je werk
  2. Begin met ja zeggen tegen de dingen die jij belangrijk vindt. Waar jij echt blij van wordt
  3. Zeg nee tegen de dingen die JIJ minder belangrijk vindt. Zelfs als iemand anders ze wel belangrijk vindt

 

Speelt er zoveel in je leven op dit moment dat je het lastig vindt om te bepalen wat nou een prioriteit is voor jou? Vraag dan hier mijn gratis tool aan waarmee je dat in 5 minuten bepaald.

 

Online-life-coach-Online-life-coaching-Life-coaching-online1Yvonne Dam is een online life coach en loopbaancoach. Zij helpt drukke, ambitieuze mensen van het gevoel van “altijd moeten” naar “alles kunnen” door te kiezen voor jezelf. Met als resultaat meer genieten van je leven en je werk. Wil jij inspiratie ontvangen om ook meer te kunnen genieten? Meld je hier aan.

 

 

Yvonne Dam is a performance coach for people who have too little time and crave to take their business to the next level. Through her programs, and VIP coaching, she’s here to help you grow your business further — while making it all feel like a breeze. Getting you to drastically reduce your working hours.      And when she’s not coaching, you can find her indulging in beach walks, and a sparkly glass of champagne.  Stop working 24/7, bring back the fun & ease in your business and get ready for that next level.                                                          Subscribe to our newsletter for weekly inspiration

Write a comment