De tranen stroomden over mijn wangen. Ik keek naar buiten en het enige wat ik zag waren vlammen. Een vuurkorf vol met vlammen.

Ik huilde, dit keer niet van verdriet maar van blijdschap. Ik had veel tranen vergoten, een ongelooflijke rot tijd gehad. Maar die tijd was voorbij, het was tijd voor een nieuw begin. Zo voelde dat echt. En ik had al veel stappen gezet. Ik voelde me goed. Ik had een liefdevolle partner, een fijn thuis en een maffe kat.

 

Dagboek

Maar als ik een dagboek open sloeg, dan sloeg het me letterlijk in mijn gezicht. Ik had toen nog niet geleerd dat je kunt schrijven wanneer jij je goed én slecht voelt. Dus ik schreef alleen als ik me echt heel naar voelde. En dat was te lezen.

Daar werd ik iedere keer weer naar van. Vervelend voelde dat, want ik was echt verder en ik wist ook hoe ik verder wilde op dit ingeslagen pad.

 

Tijd voor opruiming

Dat is wat mijn lief voor mij deed: opruimen door het maken van een vreugde vuur. In de tuin, in een vuurkorf. Al die pijn en al die ellende in het vuur gooien. Het oude loslaten en plaats maken voor het nieuwe. Jemig wat voelde dat goed. Het was niet in me opgekomen, maar toen ik daar stond, te staren in het vuur – kon ik het loslaten.

 

Oudjaarsdag

Vandaag is het 31 december, de laatste dag van dit jaar. Een overgang naar een nieuwe periode, een nieuw jaar. Ben jij ook klaar om 2019 JOUW jaar te maken? Zijn er zaken die jij wilt loslaten van de afgelopen periode? Doe dat dan vanavond of de komende periode.

 

Online life coach - Life coach online - Online life coaching - Hoe laat je het oude los om ruimte te maken voor het nieuwe?

 

Hoe laat je het oude los en maak je ruimte voor het nieuwe?

Voorbereiding

 1. Reflecteer op de afgelopen periode
 2. Schrijf op waar jij afscheid van wilt nemen. Denk aan:
  • Nare gebeurtenissen
  • Bepaalde situaties
  • Bepaalde gedragingen (van jezelf of een ander)
  • Mensen
 3. Schrijf deze zaken zo specifiek mogelijk op, zodat jij direct weet: oh ja dat is wat ik daarmee bedoel. Schrijf bij voorkeur iedere gebeurtenis, of dat wat jij wilt loslaten, op een apart blaadje. Dit kan in een paar woorden zijn, of met details.
 4. Nu je hebt bepaald wat je wilt loslaten, ga je bepalen wat je in plaats daarvan in jouw leven wilt. Dit hoef je niet op te schrijven, maar het is belangrijk om de koppeling aan het oude te onthouden.

Bijvoorbeeld: De afgelopen periode heb ik het gevoel dat ik altijd tijd tekort kom en van alles moet. Ik ben constant aan het rennen. Ik wil dit omzetten in het gevoel alles te kunnen. 

 

Loslaten 

 1. Op oudejaarsavond, of op een ander geschikt moment, ga je het oude loslaten. Dit kan zoals ik het destijds deed in een vuurkorf buiten. Je kunt ook een briefje aan een vuurpijl binden en de lucht in schieten. Wees creatief: in gedachten los laten, versnipperen of … doe wat werkt voor jou.
 2. Erg belangrijk is dat je op het moment dat je het ongewenste los laat je heel duidelijk weet waarvoor je dit wilt vervangen. Dus als je die vervelende situatie de lucht in ziet schieten (ik ben zelf nogal weg van het idee van de vuurpijl ;)) bedenk dan wat je los laat en belangrijker nog wat je ervoor in de plaats krijgt.

 

Blijvend veranderen

 1. Jouw vervelende situaties of gewoonten loslaten is makkelijker gezegd dan gedaan. Het vervolgens in je hoofd vervangen door wat je wel wilt, is een begin. Maar als jij echt stappen wilt zetten, is het belangrijk om de komende periode te werken aan nieuwe gedragingen, doelen te zetten en het resultaat te ervaren. Dan weet je dat jij blijvend bent veranderd en doet wat jij wilt.

 

Wil jij het jaar goed aanpakken?

Meer tijd maken voor jezelf? Van altijd moeten naar alles kunnen gaan? Doe dan mee met het programma Embrace Life. Alleen vandaag nog met 80% korting bij de Fly Solo editie. Je betaalt voor 3 maanden slechts €100 per maand en je ontvangt 1 maand gratis. Hier lees je alles over het programma en schrijf jij jezelf in.

 

Ik wens je een Amazing 2019 toe!

 

Online life coach - Online life coaching - Life coaching online - Kies voor jezelf en geniet meer met meer tijd, geld en vrijheid - Yvonne Dam Life CoachYvonne Dam is een online life coach en loopbaancoach. Zij helpt drukke, ambitieuze mensen van het gevoel van “altijd moeten” naar “alles kunnen” door te kiezen voor jezelf. Met als resultaat meer genieten van je leven en je werk. Wil jij inspiratie ontvangen om ook meer te kunnen genieten? Meld je hier aan.

Yvonne Dam is a performance coach for people who have too little time and crave to take their business to the next level. Through her programs, and VIP coaching, she’s here to help you grow your business further — while making it all feel like a breeze. Getting you to drastically reduce your working hours.      And when she’s not coaching, you can find her indulging in beach walks, and a sparkly glass of champagne.  Stop working 24/7, bring back the fun & ease in your business and get ready for that next level.                                                          Subscribe to our newsletter for weekly inspiration

Write a comment