Ik voelde me verschrikkelijk. Hoe had ik me zo kunnen vergissen? Het ene moment wist ik het nog zo zeker: dit was dé oplossing voor mij, en het volgende moment zag ik in, dat het dat helemaal niet was. Verre van zelfs.

Ik voelde me verschrikkelijk

Ik had een verkeerde beslissing genomen. Eerst had ik er weken over gedaan om uit te vogelen wat ik precies wilde, en daarna had ik geprobeerd in actie te komen. Alleen. Welke stappen ik wilde nemen, wist ik namelijk precies, en ook waar ik uit wilde komen.

Toch lukt het niet. Niet alleen. Ik heb het 2 hele weken geprobeerd. Dat is best lang wanneer je iets heel graag wilt. Dus ik besloot: ik heb hulp nodig. Ik zocht overal naar de perfecte oplossing. Ik sprak veel mensen en ineens wist ik het: dit is het.

De oplossing.

Alleen…

Was het niet mijn oplossing. Jemig wat voelde dat slecht. Want het werkte niet. Niet voor mij. Dus het enige wat ik kon doen is ermee stoppen. Streep eronder, niet meer aan denken en gaan.

Weet je hoe het voelt als je ergens niet meer aan wilt denken? Ken je de paarse olifant? Ook zoiets. Niet aan denken is moeilijk. Niet terug denken aan een verkeerde beslissing ook. Er zijn verschillende hulpmiddelen die je er bij kunnen helpen, en ik wil er 1 met je delen.

Mijn cliènt deelde dit me. Het is een verhaal, wat een ander perspectief bracht. Een verhaal van Malva Tahan, in het Engels. Het gaat over in je persoonlijk leiderschap stappen. Op momenten dat het moeilijk is:

Terug naar de leiding over je eigen leven

Jij bent immers de CEO van jouw leven. Welke richting je op gaat en hoe je dat doet, bepaal jij zelf . Door te kiezen voor persoonlijk leiderschap doe je dat sneller. Je kiest voor jouw versie 10.0

Hoe dat precies werkt, vertel ik je heel graag. Volgende week. Voor mij werkt het in ieder geval heel goed. Kiezen waar ik voor wil gaan. Dus les geleerd en door. En voor jou? Kan jij ook wel wat meer persoonlijk leiderschap gebruiken?

Mail me als je niet wilt wachten tot volgende week. Dan spreken we samen af wat jij nu nodig hebt om in de mooie versie van jezelf te stappen. De 10.0 versie van jou. Klink goed he?

 

Confrontaties met lastige situaties

Dit is het verhaal over een koning, een CEO. Net als jij en ik, soms geconfronteerd met lastige situaties. Hoe je daar mee omgaat lees je hier.

Once upon a time, there was a king who told the court sages:
“I’m making a precious ring. I bought one of the most beautiful diamonds in the world. I want to hide in the ring a message that can serve in moments of desperation and it will be for my heirs forever. It must be a short sentence, which can come under the diamond of the ring”.

All those who listened were wises and sages, they could write treaties, but a message with no more than two or three words that could have helped in difficult moments …

life coach online - Den Haag - CEO Of your life- ik voelde me verschrikkelijk

They could not find anything

The king had been raised by an old servant. The king’s mother had died early, and this servant had taken care of him and was therefore treated as if he were one of the family. The king felt immense respect for the old man, so he also consulted him.

And the old man said:

“I am not wise, neither scholar, nor academic, but I know a message. During my life in the palace, I met all kinds of people and, on one occasion, I met a mystic. He was invited by your father and I was at his service. To thank me he gave me this message”.

The old man wrote something on a piece of paper, folded it and handed it to the king.

“But don’t read it.” He said: “Keep it hidden in the ring and open it only when there is no other way out.”

No way out

This didn’t take a long time to come. His reign was invaded and the king lost the battle. He was running away on his horse and his enemies were following him. He was alone and there were many enemies. He arrived in a place where the road ended completely without exit.

Before him a precipice with a deep valley, falling would have been his end.  He could not go back because the enemies had blocked the path. He could already hear the sound of their horses. There was no way out.
Thinking, he remembered the ring. He opened it, took out the piece of paper and read the short but precious message, which simply was: “This too will pass.”

As he read the message, he felt that a great silence was falling around him. The enemies that were pursuing him had perhaps been lost in the forest or had gone the wrong way. The horses were certainly not heard anymore.


Deeply grateful for these words

The king was deeply grateful to the servant and the unknown mystic. Those words were miraculous. He folded the piece of paper and put it back under the diamond ring. He gathered his army and regained the kingdom.

The day he returned to the palace victorious, he had a great party with songs and dances, and he felt very well.

The old servant stood beside him in the carriage and said to him:

“Even this moment is appropriate, look at the message again.” “Why? Now I’m victorious, people celebrate my return, I’m not desperate, I’m not in a situation with no way out.” said the king.

And the old servant said:

“Listen to me, this message is useful not only when you are defeated, but also when you are victorious. Not only when you are the last, but also when you are the first”.

In times of misery and triumph

The king opened the ring and read the message: “This too will pass”.

Again he felt the same thing, a silence that surrounded him despite being in the crowd that celebrated and danced. His pride and ego were gone. The king understood the message. He was enlightened.

Then the old man said:

“Do you remember everything that has happened to you? Not a single thing or emotion is permanent. As there are day and night, so there are moments of happiness and moments of sadness. Accept them as a natural part of things, because they are part of life.”

Hoe zit dat bij jou? Heb jij ook baat bij deze woorden, kun jij ook de controle over jouw leven terug nemen? Gaan voor persoonlijk leiderschap.

Mail me als je wilt weten hoe je nu kunt beginnen. Dan spreken we samen af wat jij nu nodig hebt om in de mooie versie van jezelf te stappen. De 10.0 versie van jou. Klink goed he?

 

Online-life-coach-Online-life-coaching-Life-coaching-online1Yvonne Dam is een online life coach. Zij helpt drukke, ambitieuze mensen van het gevoel van “altijd moeten” naar “alles kunnen” door te kiezen voor jezelf. Met als resultaat meer genieten van je leven en je werk. Wil jij inspiratie ontvangen om ook meer te kunnen genieten? Meld je hier aan.

 

 

Yvonne Dam is a performance coach for people who have too little time and crave to take their business to the next level. Through her programs, and VIP coaching, she’s here to help you grow your business further — while making it all feel like a breeze. Getting you to drastically reduce your working hours.      And when she’s not coaching, you can find her indulging in beach walks, and a sparkly glass of champagne.  Stop working 24/7, bring back the fun & ease in your business and get ready for that next level.                                                          Subscribe to our newsletter for weekly inspiration

2 Comments
 • Bedrijfsbeheerder

  Reply

  31 July 2019 at 10:26

  Erg waardevolle informative, ik ga het toepassen!

  • yvonnedam

   Reply

   2 August 2019 at 13:22

   Wat fijn, ik hoor graag hoe het je geholpen heeft. Of dat je wellicht nog aanvullende vragen hebt.

Write a comment