Je hebt van alles gepland en ineens loopt alles anders. Je wilt heel graag verder met je werk en alles wat je had gedacht te doen, maar…

 

Werk hard en relax meer… daar geloof ik heel erg in. Met hard werken bedoel ik dan er helemaal voor gaan. Je lekker onderdompelen in je werk en gefocust bezig zijn.

Echt wat gedaan krijgen en het gevoel dat je meters maakt. Meestal gaat dat goed maar soms loopt het heel erg anders. Hoe doe je het dan?

 

We gaan verhuizen

Deze laatste maanden (vanaf november) heb ik ervaren hoe vaak het allemaal anders loopt. Iedere keer dacht ik: nu heb ik alles op de rit en dan kwam er weer wat tussen.

Vanaf 1 november werkt mijn lief namelijk in Amsterdam, terwijl ik en mijn dochter nog in Londen zijn gebleven tot begin januari. Vanaf september zijn we bezig geweest met de internationale verhuizing en het eind is in zicht, maar is er nog niet (helemaal).

 

Wat er bij mij allemaal tussen kwam

Life coach online - Life coaching online - Online life coach - Wat doe je als alles anders loopt

In die paar maanden hebben we:

 • een internationale school gezocht voor Nua (wat niet meeviel vanwege Brexit en vanwege specifieke leervereisten en weinig scholen die dat aanbieden)
 • meerdere scholen bezocht, meerdere scholen aangeschreven, met de Engelse school overleggen gevoerd en toen met de Nederlandse
 • een woonplaats in Nederland bepaalt
 • een tijdelijke woning gezocht
 • ingepakt voor 1 maand uit de koffer leven (wat er bijna 3 worden)
 • een heel huishouden ingepakt in een container
 • een huis afgesloten en onderhandelt over de staat waarin het is achter gelaten (nee die scheur zat al in het plafond die hebben wij niet gemaakt)
 • gezorgd dat we als gezin nog happy bleven en gedeald met alle spanningen en ongemakken
 • een verdrietige 7 jarige heel enthousiast gemaakt voor Nederland (gelukkig hebben we hagelslag en vlokken)
 • een tijdelijk huis gezocht en gevonden
 • een nieuw huis gezocht en gevonden

Het einde nadert, hoewel we er nog niet helemaal zijn. Voor veel mensen zou dit betekenen dat ik dan mijn werk (ik ben immers flexibel) op een laag pitje zou zetten, maar dat heb ik niet gedaan. Ik hou van mijn werk en vind het geweldig om te doen. Dus ik heb (uiteraard met een aanpassing hier en daar) wel lekker gewerkt.

Ik heb een oplossing gevonden. Wil jij ook weten wat je kunt doen als je leven op zijn kop staat? Misschien ga je nu wel door iets ingrijpends zoals een (internationale) verhuizing, een break-up of iets anders.

Life is what happens when you are making other plans… Maar dat hoeft niet! Je kunt toch vast houden aan jouw plannen #yourlifeyourrules
Misschien niet zoals je had bedacht van te voren, maar wel op een andere manier. Hoe dan? Dat deel ik graag met je.

De komende weken neem ik je mee en deel ik tips met je over hoe je toch gefocust blijft, toch veel voor elkaar krijgt al loopt alles om je heen in het honderd.

En ik organiseer binnenkort een gratis challenge waarin ik je laat zien hoe je dat nou doet: alle ballen hoog houden, behalve als je er geen zin in hebt. Doe je mee? << Hier meld jij je aan voor de challenge: Hoe het je allemaal wél lukt>>

 

Vandaag de eerste 3 tips:

 1. Als er iets gebeurt om je heen wat jouw wereld op zijn kop zet, besef je dan dat jij een keuze hebt. Mee gaan in dit “spektakel” of kiezen voor minder “spektakel”. Voordat je alles laat vallen, sta even stil wat er gebeurt – en waar jij voor wilt kiezen.
 2. Als je –in jouw ogen– het gevoel hebt dat je mee moet met deze onvoorziene omstandigheid, doe dan nog 1 check voordat je ‘erin’ stapt. Check of jij echt degene bent die dit moet doen. Ben jij de enige die dit kan oplossen nu? Zeker als je gewend bent te zorgen of ontzorgen heb je de natuurlijke neiging om bij te springen. Niks mis mee, alleen als je het te vaak doet, kan het je opbreken. Dus: moet jíj dit nu doen?
 3. Als jij het idee hebt, ja ík moet dit nú echt doen, vraag je dan af: kan iemand mij helpen? Dit kan zijn door dit “spektakel” samen op te pakken (gedeelde smart is halve smart). Of door andere taken van je over te nemen. Omdat jij te hulp schiet, hoeft het echt niet zo te zijn dat al jouw andere dingen automatisch ook op jouw bordje blijven liggen.

Waar ga jij vandaag mee aan de slag? Ik ben heel benieuwd! Of misschien speelt dit nu niet, maar heb je het wel vaak meegemaakt? Wat is dan de eerste tip die je nu goed opslaat om straks mee te kunnen werken? Mail het me.

 

Online-life-coach-Online-life-coaching-Life-coaching-online1 Yvonne Dam is een online life coach en loopbaancoach. Zij helpt drukke, ambitieuze mensen van het gevoel van “altijd moeten” naar “alles kunnen” door te kiezen voor jezelf. Met als resultaat meer genieten van je leven en je werk. Wil jij inspiratie ontvangen om ook meer te kunnen genieten? Meld je hier aan.

 

Yvonne Dam is a performance coach for people who have too little time and crave to take their business to the next level. Through her programs, and VIP coaching, she’s here to help you grow your business further — while making it all feel like a breeze. Getting you to drastically reduce your working hours.      And when she’s not coaching, you can find her indulging in beach walks, and a sparkly glass of champagne.  Stop working 24/7, bring back the fun & ease in your business and get ready for that next level.                                                          Subscribe to our newsletter for weekly inspiration

Write a comment