Je bent op zoek naar een baan. Je bent actief op LinkedIn en ziet een vacature. Je CV en LinkedIn profiel wordt gevraagd – maar wat is het verschil?

 

Actief zoeken

 Je bent op zoek naar een baan. Dus zoek je actief op LinkedIn en het internet. Iedereen in netwerk weet dat je op zoek bent naar een andere baan. Jouw inspanning werken want je wordt getipt: er staat een vacature op LinkedIn. Dit is jouw kans! Je wilt direct reageren. Maar in de vacature wordt gevraagd om jouw LinkedIn profiel én om je CV. Is er een verschil tussen je CV en je LinkedIn profiel? En zo ja, wat is dan dat verschil?

 

Jouw CV en LinkedIn profiel hebben overeenkomsten

Een aantal generale items op je CV zijn gelijk aan die op LinkedIn. Je kunt denken aan de algemene informatie bij werkervaring, opleidingen en cursussen.

Bij beiden is het van belang dat je in 7 seconden een indruk maakt en dat mensen meer over jou willen weten. Hoewel LinkedIn een vaste lay-out heeft, is het dus ook hier van belang wat en hoe je bepaalde zaken presenteert.

 

De verschillen tussen je CV en LinkedIn profiel:

1. Jouw CV

De lay-out van je CV is niet vast en die kun jij dus naar eigen inzicht inzetten. Belangrijk is dat je CV zo beknopt mogelijk is. Je hebt 7 seconden de tijd om iemands aandacht te trekken. Houd het kort en gebruik een mooie, strakke lay-out. Waar mogelijk gebruik je opsommingen. Een CV van twee pagina’s is voldoende, je benadrukt dat wat belangrijk is voor deze functie. Het doel van je CV is uitgenodigd worden, dus daarbij is minder meer.

 

Life coaching online - Online life coaching - Life coaching online - Linkedin vs CV

 

2. LinkedIn – eerste indruk

Jouw eerste indruk op LinkedIn wordt bepaald door 4 elementen:

  • Banner
  • Foto
  • Kopregel
  • Eerste 3 regels van de samenvatting

In 7 seconden moeten die de indruk weer geven waardoor het interessant is om meer over jou te weten te komen.

 

3. LinkedIn – meer informatie

Daarnaast kun je op LinkedIn veel meer informatie toevoegen ten opzichte van je CV. Dit kan op de volgende essentiële onderdelen:

  • Werkervaring
  • Opleiding
  • Samenvatting

LinkedIn gebruikt veel verschillende secties. Jij kunt ervoor kiezen om extra secties toe te voegen en daarmee aanvullende relevante informatie te geven. Denk bijvoorbeeld aan: vrijwilligerswerk, projecten en publicaties.

 

Door je LinkedIn optimaal in te vullen, zal je door recruiters gevonden te worden. Je maakt dan meer kans op die uitnodiging én op die baan.

 

Belangrijk voor zowel LinkedIn als je CV

Is dat jij jouw waarde kunt laten zien. Dat doe je niet alleen door het op de juiste wijze tonen van jouw ervaring. Je doet dat ook met je zogenaamde elevator pitch of beter gezegd jouw personal brand statement. In een aantal zinnen moet jij kunnen aangeven welke waarde je toevoegt en welk probleem jij oplost. Wat maakt jou specifiek geschikt voor die functie?

Je maakt meer kans op die baan als je jouw toegevoegde waarde goed onder woorden weet te brengen. Plaats het daarnaast op de juiste plaats op je CV en LinkedIn profiel en je verhoogt jouw kansen op die baan aanzienlijk.

Wil je weten hoe je dat doet? Neem dan hier contact met me op, ik help je graag verder.

 

Online-life-coach-Online-life-coaching-Life-coaching-online1

Yvonne Dam is een online life coach en loopbaancoach. Zij helpt drukke, ambitieuze mensen van het gevoel van “altijd moeten” naar “alles kunnen” door te kiezen voor jezelf. Met als resultaat meer genieten van je leven en je werk. Wil jij inspiratie ontvangen om ook meer te kunnen genieten? Meld je hier aan.

Yvonne Dam is a performance coach for people who have too little time and crave to take their business to the next level. Through her programs, and VIP coaching, she’s here to help you grow your business further — while making it all feel like a breeze. Getting you to drastically reduce your working hours.      And when she’s not coaching, you can find her indulging in beach walks, and a sparkly glass of champagne.  Stop working 24/7, bring back the fun & ease in your business and get ready for that next level.                                                          Subscribe to our newsletter for weekly inspiration

Write a comment