Dat klinkt wel mooi: de CEO zijn van je eigen leven, of niet? En het goede nieuws is: je bent het al.

 

Voordat je verder gaat met lezen: haal even diep adem en denk na over de volgende vraag: “Ik leef mijn leven vooral reactief of proactief”.

Wat is jouw antwoord? En als je het antwoord weet: is dat wat jij wilt?

Als jij nu vooral reactief reageert, zou je dat dan liever veranderen in proactief? En als je proactief bent, ben je dan voor jouw gevoel echt in de lead? Zélf in de lead?

Wat je antwoord ook is, hoe zou jij je voelen als je vandaag een stap neemt om dat te verbeteren? Leiding nemen en daarmee zelf de richting uitzetten: de CEO worden van jouw eigen persoonlijke groei.

 

Word jouw eigen CEO: neem de leiding

Als CEO geef jij leiding, jij bepaalt. Je bepaalt waar je heen gaat met je leven. Daar heb je een visie voor nodig, en een plan om daar te komen. Als ik daaraan denk, voelt dat heel goed. Hoe is dat voor jou?

CEO is voor mij altijd een machtig begrip geweest. Wow, een CEO die heeft het goed voor elkaar, ten minste die proactief een plan hebben en uitvoeren. Dus het idee dat ik mijn eigen CEO ben, voelt goed. Bij jou ook?

Ik vind het een mooi idee om aan het roer te staan van mijn eigen leven. Om te bepalen waar ik heen ga. Mijn eigen route naar succes uit te stippelen. Waarbij ik dan ook zelf de definitie bepaal van succes. Waarschijnlijk iets met relaxt werken en veel genieten.

En jij? Doe je mee? Word jij ook de CEO van jouw eigen leven? Van jouw persoonlijke groei?

 

Visie

Als een echte leider, is het belangrijk om een visie te hebben. Waar wil jij zijn over 3 jaar? Of nog verder uitzoomen en daarbij jouw hele leven in ogenschouw nemen. Wat wil je dat mensen zeggen op jouw begrafenis?

Ja het is misschien even slikken, om nu (al) over jouw dood na te denken. En dat is wel de beste manier om jezelf echt aan het einde van je leven voor te stellen. Denk aan je vrienden en familie, hoe zij jou zien. Hoe kijken zij terug op jouw leven en wat jij ervan hebt gemaakt?

 

Wat wil je dat jouw vrienden en familie over jou zeggen, straks op jouw begrafenis?

Schrijf het eens op. Welk plaatje schets je dan?

Belangrijker nog, als jij nu doorgaat met het leven, zoals je dat op dit moment leeft, ga jij dan in de juiste richting? Ben jij dan volledig gelukkig met jouw leven? Voelt het alsof jij er toe doet? Alsof je een bijdrage levert of het verschil maakt?

Of misschien is het tijd om –als CEO- een paar aanpassingen aan te brengen. Om te zorgen dat je bijstuurt en begint (of verder gaat) met het maken van het verschil.

Online life coach - Online life coaching - Life coach online - CEO

 

Jij bepaalt

Als de CEO van jouw leven en jouw persoonlijke groei, bepaal jij wat er gebeurt in jouw leven. Als het beeld dat je kreeg bij het afscheid nemen niet precies was wat jij graag zou willen, dan is het tijd om actie te nemen.

 

Begin vandaag nog. Hoe zou je wel willen dat je leven er uit zag?

Welke gebieden in je leven, of onderwerpen, heb je nog niet bekeken. Of waar heb jij het idee dat er ruimte is voor bijsturing? Waarschijnlijk komen er al direct beelden bij je op.

Onthoud: jij bent de CEO van jouw eigen persoonlijke groei. Van jouw leven. Begin vandaag met het schrijven van jouw eigen persoonlijke visie.

 

3 Tips om je op weg te helpen

Of je nu helemaal geschokt bent door het beeld dat omhoog kwam. Of dat een aantal kleine veranderingen voldoende lijken: iedere goede CEO gebruikt strategieën en persoonlijke adviseurs om haar/hem te begeleiden.

Ik help jou ook graag verder. Deze week kun je een gratis 30-minuten gesprek met me aanvragen, waarin je 3 tips ontvangt. 3 Op jouw situatie afgestemde persoonlijke tips, die je helpen om jouw richting te veranderen. Om de controle terug te nemen en te gaan voor wat jij echt wilt. <<Mail me als jij graag 3 persoonlijke tips wilt>>

 

Amaze Yourself

 

P.S.: Nu je dit blog hebt gelezen, heb jij je mogelijk misschien gerealiseerd dat je niet zo veel in control bent, als jij wel graag zou willen. Want voel jij je ook echt CEO? Of weet je dat er wel een paar hele sterke figuren in het bestuur naast jou zitten, die soms te bepalend kunnen zijn? Jouw baas bijvoorbeeld of je echtgenoot? Dan is het tijd om jouw weg te gaan uitstippelen en te zorgen dat je meer bij jouw eigen visie blijft. Klinkt dat goed? Doe dan mee met de GRATIS challenge: Hoe het allemaal WEL lukt. Hier schrijf jij je in.

 

Online-life-coach-Online-life-coaching-Life-coaching-online1

Yvonne Dam is een online life coach en loopbaancoach. Zij helpt drukke, ambitieuze mensen van het gevoel van “altijd moeten” naar “alles kunnen” door te kiezen voor jezelf. Met als resultaat meer genieten van je leven en je werk. Wil jij inspiratie ontvangen om ook meer te kunnen genieten? Meld je hier aan.

 

 

 

 

 

Write a comment

Leaving too soon! Where to?

Get it done in less time using my Free Book... In five easy steps, I will teach you how to do more in less time and save at least 5 hours per week, all free!