Hoe word je succesvol de CEO van jouw leven? Doe wat alle succesvolle mensen doen plaats jezelf eerst!

Zet jezelf eens op 1

Het is fantastisch om jou vandaag hier te zien. Ik geniet ervan dat jij jezelf een moment voor jezelf gunt. Een moment om meer te leren over wat jij kunt doen om de CEO van jouw leven te worden.

Dit is een begin, en dit is precies wat alle succesvolle mensen doen. Ze nemen regelmatig pauzes, en focussen dan op zichzelf. JA! Succesvolle mensen weten dat zij om succesvol te zijn, zij zichzelf eerst moeten plaatsen. Eerst aandacht hebben voor zichzelf, voordat zij die aandacht richten op iemand of iets anders.

 

Het is tijd dat jij dat ook doet

Hoe voelt dat voor jou? Voel je al iets van die verwachtingsvolle spanning in jezelf opbouwen? Iets in jou dat aangeeft dat het tijd is om precies dat te gaan doen. Om misschien niet iedereen voor te laten gaan? Of is het vooral onrust? Weet dat als jij kiest voor jezelf, jij jezelf eens op één plaatst, het helemaal goed komt. Het gaat beter met jou, en ook komt het prima in orde met de rest.

Dit is wat persoonlijk leiderschap inhoudt. Dit is weten waar je heen wilt, en je realiseren dat alleen de beste versie van jezelf daar gaat komen. Die versie van jou die zich goed voelt, gezond is, uitgerust en fit. En om te zorgen dat jij die beste versie bent, is het belangrijk dat jij nu start met het werken aan jezelf. Dat je nu begint om jezelf in op één te plaatsen.

Zet jezelf op één

Aantal voorbeelden wat het kan betekenen om jezelf op de eerste plaats te zetten*:

– Dagelijks mediteren

Zelfs al is het maar even voor 5 minuten. Gebruik een begeleide meditatie app wanneer je moeite hebt met het loslaten van jouw gedachten. Ik gebruik graag de app ‘insight timer’. Meditatie helpt je om stress en boosheid los te laten en om je kalmer te voelen. Ik hou zelf van geleide meditaties omdat ze me naast rust ook de mogelijkheid geven om aan iets te werken. Zo kun je aan je zelfvertrouwen of persoonlijk leiderschap werken, als je de juiste begeleide meditatie gebruikt.

– Regelmatig bewegen

Dit kan iedere dag zijn, of een aantal keer per week. Dit kan intensief of juist lager in intensiteit zijn. Het belangrijkste is dat jij beweegt en je lekker in je vel voelt. Veel mensen proberen om iedere dag in ieder geval 10.000 stappen te zetten, met als doel om fit te zijn en blijven. Hoeveel stappen heb jij vandaag al gezet? Als het wandelen niet jouw ding is en jij meer houdt van een intensieve work-out dan zijn er veel verschillende opties, die niet per se heel veel tijd kosten.

 Eet gezonder

We weten allemaal wat goed voor ons is en wat niet. Jij weet wat jouw lichaam energie geeft en wat het uitput. Als je dit nog niet weet, ga er dan vanaf nu opletten. Heb je ooit het gevoel gehad dat je direct na een maaltijd even wilde slapen? Dat is een indicatie dat de maaltijd je uitput. Ik heb persoonlijk de laatste tijd aandacht besteed aan hoeveel suiker ik tot mij neem. In begin schrok ik om te zien hoeveel producten een enorme hoeveelheid suiker bevat. Dit zijn producten die we bijna iedere dag eten, zoals brood. Mijn suiker inname verminderen heeft mij meer energie gegeven, en ik voel me stukken beter.

– Regelmatig een break nemen

Ga een weekendje weg, of neem vakantie. Zorg ervoor dat je letterlijk uit staat wanneer je weg bent. Ik typ dit blog nadat ik een weekend weg geweest naar vrienden. Ik heb een fantastisch weekend beleefd, en voel mij mentaal volledig opgeladen. Gedurende dit weekend was ik niet bezig met de dingen die ik nog moest doen, ik had het gewoon heerlijk naar mijn zin. Genieten zonder me schuldig te voelen en zonder stress. Ik weet namelijk dat ik meer productief ben wanneer ik terugkom.

*) Dit zijn allemaal persoonlijke voorbeelden waarbij ik mezelf eerst plaats. Dit zijn ook de dingen die succesvolle mensen zoals Oprah Winfrey en Richard Branson doen. Richard Branson noemt dit zelfs de hoeksteen van zijn succes. Jezelf op één plaatsen is dus niet egoïstisch.

 

Begin daarom vandaag nog 

De meeste van ons vinden het moeilijk om zichzelf op één te plaatsen. Er is altijd zoveel dat nog gebeuren moet, en er zijn zoveel mensen die ons nodig hebben. We blijven rennen. Rennen voor anderen. We houden ervan om mensen te helpen, en het gevoel om nodig te zijn.

Maar hoe zou het voelen? Hoe zou het voelen als jij jezelf nu af aan als eerste plaatst? Hoeveel energie zou jij krijgen, of overhouden? Als jij je dag eerst zou beginnen met een work-out? In plaats van met het checken van jouw e-mails en zoals je media? Om eerst te beginnen met stilte en het zetten van jouw intentie via meditatie. Het helpt jou om je focus te vergroten. Focussen op het verkrijgen van meer resultaat.

Zeker weten dat dit jou veel sneller daar brengt waar je wilt zijn. Dat voelt fantastisch, vind je niet? Begin nu! Plaats jezelf eerst.

Vind je dit lastig? Onthoud dan dat jij de CEO bent van jouw leven, jij bepaalt. Ik help jou heel graag om daar sneller te komen. Neem contact met me op [click hier] om dit mogelijk te maken.

Amaze Yourself,

Yvonne

 

P.S. Wil jij jezelf op één plaatsen? Maar vind jij dit lastig? Misschien zijn er nu wel heel veel gedachten die jou vertellen dat dit niet kan. Zoveel redenen: dingen te doen, mensen die je nodig hebben. Alleemaal redenen waarom jij jezelf niet op één kunt zetten. En tegelijkertijd, voel jij diep van binnen dat dit het juiste is voor jou. Stuur me een bericht als jij dit inderdaad voelt [click hier]. Als jij worstelt om in actie te komen dan help ik je graag. Onthoud dat je alleen kunt schenken uit een beker die overstroomt. Je krijgt alleen een beker die overstroomt, wanneer je eerst voor jezelf zorgt.

 

Online-life-coach-Online-life-coaching-Life-coaching-online1Yvonne Dam is een online life coach. Zij helpt drukke, ambitieuze mensen van het gevoel van “altijd moeten” naar “alles kunnen” door te kiezen voor jezelf. Met als resultaat meer genieten van je leven en je werk. Wil jij inspiratie ontvangen om ook meer te kunnen genieten? Meld je hier aan.

 

Write a comment

Leaving too soon! Where to?

Get it done in less time using my Free Book... In five easy steps, I will teach you how to do more in less time and save at least 5 hours per week, all free!